Have an account?

Tegelbruket

Så är nu äntligen beslut taget för tegelbruket, örebros nya plats för ungdomar. Tegelbruket kommer att vara inspirerat av fryshuset.

Tegelbruket kommer att byggas i Markbackens centrum. Skälet till detta är närheten till de stora bostadsområdena, bussförbindelser, cykelförbindelser, gångavstånd till city m.m. Dessutom finns det idag ett stort behov av att utveckla den befintliga byggnaden som ser förskräcklig ut. ÖBO kommer att investera 130 miljoner i byggnaden och sedan hyra ut den till kommunen. Verksamheten kommer att drivas av KFUM och SENSUS. Byggnaden kommer att innehålla två nya bollhallar, en ny skatehall, nya lokaler för dans, studios för musik, café, m.m.

Jag har drivit denna process i snart två år. Det är kul att nu komma till en forsättning i processen. Det är dock tråkigt att sveriges radio gör frågan till att verksamheten skall drivas med religösa förtecken. Så är absolut inte fallet. Är det någon som idag finns i KFUMS eller SENSUS verksamheter som tycker att de befinner sig i en religös verksamehet? KFUMS vollybollag t.ex.? Vad denna fullkomligt verklighetsfrämmande debatt gör är att den riskerar att göra så att ungdomar drar sig för att komma till verksamheten. Det vore mycket synd.

Nu börjar processen med att fylla lokalerna med verksamheter. Inflytt för hela bygget är beräknat till 1 januari 2012. Musiken kommer dock att flytta in under hösten. Jag önskar alla lycka till i arbetet.

Inga kommentarer:

Labels

Blog Archive